Suosi suomalaista!

Suomessa tuotetaan laadukasta, vastuullista ja valvottua broilerinlihaa, jonka alkuperä voidaan tarvittaessa jäljittää kaupasta kasvattamoon, hautomoon ja emotilalle asti. Broilerinlihan suomalaisuuden voi helpoiten varmistaa käyttämällä vain Hyvää Suomesta – merkillä olevia tuotteita, joissa liha on aina täysin kotimaista.

Suomalaisilla tiloilla on käytössä kansallinen tuotantotapa, joka ulottuu yli lakisääteisen tason ja johon kaikki tuotantoketjun osapuolet ovat sitoutuneet.

 

Broilerinlihan kansallinen tuotantotapa

Suomalainen broilerin tuotantoketju on merkittävä työllistäjä. Ketju tuo työtä ja toimeentuloa noin 2000 suomalaiselle broilereiden kasvatuksessa ja haudonnassa, rehuviljan tuotannossa, rehujen teollisessa valmistuksessa ja kuljetuksessa, broilerien lastauksessa ja kuljetuksessa, teurastuksessa ja tuotannossa sekä tuotantolaitosten kiinteistöpalveluissa. Lisäksi ketju työllistää välillisesti alihankkijoita kuten laite- ja rakennustoimittajia ja kuljetusyrittäjiä, jotka ovat monesti paikallisia toimijoita.

 

Tuonnin osuus kulutuksesta

Lähde: Suomen Gallup Elin­tar­vi­ke­tie­to Oy

 

Tuontilihan osuus suomalaisten broilerinkulutuksesta on kasvanut. Kotimaisen broilerin omavaraisuusaste on noin 86 %.