Miten tuotantoketju toimii?

Koska Suomessa ei ole jalostustoimintaa, broilerien vanhempaispolvi tuodaan untuvikkoina Suomeen pääasiassa Ruotsista ja kasvatetaan niihin erikoistuneilla emotiloilla. Emokanojen munista kasvatetaan tuotantopolven broilerit. Nykyisin Suomeen tuodaan myös tuotantopolven munia ja untuvikkoja Ruotsista ja Tanskasta. Emojen maahantuonnista kestää vähintään 8 kuukautta ennen kuin tästä parvesta saadaan lihatuotteita kuluttajille.

Tuotantoketjun pituus noin  35 viikkoa.

Kaikkien tuotantovaiheiden on onnistuttava

  • Aina jalostuksesta nuorikkokasvatukseen
  • Munituksesta haudontaan
  • Kuoriutumisesta kasvattamoon
  • Kasvattamolta teurastamoon
  • Tuotantolaitokselta kuluttajalle

Jokaista vaihetta arvioidaan ja tarvittaessa parannetaan muutoksilla.