Suomibroilerissa maistuu laatu

Broilerinliha on vaaleaa, mureaa, helppoa valmistaa ja nopeasti kypsyvää. Se on myös monikäyttöistä, maultaan mietoa ja ravintoainekoostumukseltaan erinomaista.  

Broilerinliha on luonnostaan kevyttä ja vähärasvaista syötävää. Broilerin rasvahappokoostumus on hyvä ja 2/3 osaa rasvasta on terveydelle edullista pehmeää rasvaa. Vähiten rasvaa on nahattomissa rintafileissä, eniten koivissa ja kokonaisissa linnuissa.

Broilerinliha on erinomainen proteiinin lähde

Broilerinliha on myös runsasproteiinista ja proteiini on laadukasta. Siitä saa kaikki elimistölle välttämättömät aminohapot. Riittävä proteiinin saanti on tärkeää kaikille, mutta erityisesti se tukee harjoittelua ja tavoitteiden saavuttamista. Proteiini edesauttaa lihasmassan kasvua ja auttaa ylläpitämään saavutetut tulokset.

Päivittäinen proteiinintarve on noin 1-1,2 grammaa painokiloa kohden. Noin 70 kg henkilö tarvitsee siis 70-84 g proteiinia päivässä. Jos liikkuu runsaasti, proteiinintarve voi kasvaa jopa 1,4–1,8 grammaan painokiloa kohti. Ison osan päivittäisestä proteiinitarpeesta saa esimerkiksi syömällä yhden broilerin fileeleikkeen (90 g), jossa kypsennettynä on 27 grammaa proteiinia.Lisäksi broilerinlihasta saa merkittäviä määriä B-12 vitamiinia, sinkkiä ja seleeniä.

 

Ravintosisältö / 100 g broilerinlihaa

Broilerinliha Energia kJ Energia kcal Proteiini g Hiilihydraatti g Rasva g
Koipireisi nahkoineen 865 210 16 0 16
Rintafilee nahaton 430 100 23 0 1
Rintaleike nahkoineen 615 150 21 0 7
Suikaleet 510 120 21 0 4

Lähde: Finfood Lihatiedotus